Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Jennie Nilsson om UTP-lagen: ”Kommer att gynna hela livsmedelskedjan”

Landsbygdsminister Jennie Nilsson har varit ansvarig i regeringen för implementeringen av EU:s UTP-direktiv. Efter flera års hårt arbete är den svenska UTP-lagen nu äntligen på plats. Vi hörde av oss till ministern med några frågor för att få hennes syn på lagen och vad som väntar framöver.

”Sverige kan bli den globala livsmedelsproduktionens Silicon Valley”

Landsbygdsminister Jennie Nilsson och Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman var båda på plats när Sweden Food Arena lanserade livsmedelsbranschens gemensamma innovations- och forskningsagenda. Livsmedelsföretagen har varit högst delaktig i arbetet med att ta fram den ambitiösa agendan.

”Fler svenska företag borde ta möjligheten på exportmarknaden”

Landsbygdsminister Jennie Nilsson är nyss hemkommen från Japan där hon tillsammans med sex svenska livsmedelsproducenter och Livsmedelsföretagen har träffat japanska ministrar, besökt Asiens största livsmedelsmässa Foodex och sålt in Sveriges fantastiska utbud av mat och dryck. Vi fick en snabb intervju med ministern om resan och hennes kommande arbete.