fbpx
Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Prevent lanserar Ergonomihjälpen

Belastningsskador är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i Sverige. Tillsammans med Svenskt Näringsliv, PTK och LO driver Prevent projektet Hållbar belastning för att bidra till att förebygga belastningsskador. I projektet har nu webbplatsen Ergonomihjälpen lanserats, där finns information om god belastningsergonomi och praktiskt stöd i form av filmer och checklistor.

Nominera en eldsjäl till Arbetsmiljöstipendiet

Har du någon på din arbetsplats som brinner för att du och dina kollegor ska ha en säker och trivsam arbetsmiljö? Ett skyddsombud eller chef som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta. Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2020!

Verktygslåda mot kränkande särbehandling

Vad är okej att säga och göra på arbetsplatsen? Vad räknas som kränkande särbehandling? Prevent har tagit fram material som ger kunskap och praktiska tips för att skapa en arbetsmiljö fri från kränkningar. Ett av verktygen är Inkludo, ett spel som under prestigefria former skapar en seriös diskussion mellan kollegor om viktiga frågor.

Prevent bjuder in till Arbetsmiljöverkstan!

I oktober och november tar Prevent Arbetsmiljöverkstan till fem städer för att berätta om aktuella utbildningar och verktyg: BAM och eBAM, hälsofrämjande ledarskap och kränkande särbehandling. Arbetsmiljöverkstan riktar sig till chefer, skyddsombud och HR. Arbetsmiljöverkstan är kostnadsfri.