Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Nu kan du söka finansiering för förädling av svenska växtbaserade råvaror

Både efterfrågan och utbudet av växtbaserad vardagsmat ökar, men få av produkterna är baserade på svensk råvara och förädlade i Sverige. Vinnova satsar nu därför på lösningar som förbättrar förutsättningarna för att framtidens växtbaserade vardagsmat odlas och förädlas i Sverige. Utlysningen vänder sig till företag och andra organisationer som kan bidra till att stärka svensk livsmedelssektors potential.

Delta i webinarie om Formas utlysning Centrumsatsning inom Livsmedel

Den 14 maj kl 10-12 har du möjlighet att delta i webinarie om Formas utlysning Centrumsatsning inom Livsmedel – ett digitalt informations- och matchmakingmöte. Här kommer du få veta mer om utlysningen, ställa frågor och ges möjlighet att söka kontakt med forskare/företag för en projektansökan.

Formas finansierar centrumbildningar för stärkt livsmedelskedja

Nu har forskare och företag chans att fram till den 3 september söka finansiering hos Formas för att gemensamt skapa och driva tvärvetenskapliga centrumbildningar kring områden som bidrar till ökad hållbarhet och konkurrenskraft i livsmedelssystemet. Den 17 april kl 10.00-11.30 arrangerar Formas ett webinarium för dig som vill veta mer.

Sök forskningsmedel för dina digitala livsmedelsidéer!

I Formas utlysning ”Digital transformation av livsmedelssystemet” finns 60 miljoner kr att söka för digital livsmedelsforskning. Utlysningen är öppen fram till 27 augusti 2019 och riktar sig både till forskare och företag. För att få reda på mer ställde vi några snabba frågor till forskningssekreteraren Alexandra Jeremiasson.