Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Utvecklingsprojekt ska stärka innovation i svensk livsmedelsproduktion

Sweden Food Arena har tilldelats anslag om 2,6 miljoner kronor från Vinnova för att göra en förstudie hur livsmedelskedjan kan stärkas med innovation samt hur svensk livsmedelsproduktion och -export kan öka om den potential som finns inom odling och förädling av svensk råvara tas bättre tillvara.

Mer mat – fler jobb lanserar Matjobb.se

Projektet Mer mat – fler jobb ska bidra till en starkare livsmedelsproduktion i Sverige. Som ett led i detta erbjuds företag inom livsmedelskedjan utbildning och rådgivning inom bland annat rekrytering, företagsanalys och kompetensutveckling. Nu lanserar projektet hemsidan Matjobb.se.

Handlingsplan 2.0 för livsmedelsstrategin: en hel del plus men även några minus

Regeringen satsar totalt 846 miljoner kronor på en uppdaterad handlingsplan för livsmedelsstrategin för perioden 2020–2025. Livsmedelsföretagen har i över ett års tid bidragit med inspel till planen, och bland de positiva nyheterna återfinns satsningar på en kött- och charkakademi, regelförenkling, export, forskning och matsvinn.

Välkomna slutsatser för att stoppa otillbörliga affärsmetoder i livsmedelskedjan

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Livsmedelsföretagen välkomnar förslaget om ny lagstiftning för att komma tillrätta med otillbörliga affärsmetoder i livsmedelskedjan. I en gemensam kommentar säger LRF:s vd Anna-Karin Hatt och Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman att man ser fram emot att regeringens utredning omsätts i ett förslag som kan träda i kraft inom en snar framtid.