Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Välkommet förtydligande om klimatdata

Med anledning av två nyligen publicerade artiklar i Dagens Nyheter har Svensk Dagligvaruhandel valt att publicera en text om klimatinformation. Detta för att räta ut vissa frågetecken och förtydliga kring ett antal missförstånd i artiklarna. Ett förtydligande som välkomnas av Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsföretagens Hållbarhetsmanifest lyfts till FN-toppmöte

Svenska FAO-kommittén, ledd av statssekreterare Per Callenberg, släppte nyligen en publikation för att bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Publikationen är ett bidrag till FN:s toppmöte om livsmedelssystem 2021 och ger flera exempel för hur livsmedelsproduktionen- och konsumtionen kan göras mer hållbar. I detta lyftes Livsmedelsföretagens Hållbarhetsmanifest, något som gläder Livsmedelsföretagens hållbarhetsansvarige Sara Sundquist.

Anslut företaget till överenskommelsen om minskat matsvinn

Nu börjar den frivilliga överenskommelsen för matsvinn, enligt samma modell som det brittiska Wrap, äntligen få sin form. Lanseringen blir den 12 mars och vi uppmanar våra medlemsföretag att ansluta sig till överenskommelsen.

Minska dina elkostnader – gå en webbkurs

Nu har du som driver eller arbetar på ett livsmedelsföretag möjlighet att gå en avgiftsfri webbkurs i energieffektivisering och lära dig mer om hur du kan använda företagets energi på ett smartare sätt. Kursen är framtagen av Energimyndigheten i samarbete med Livsmedelsföretagen.