fbpx
Hoppa till innehåll

Livsmedelsföretagens förhandlingschef: Jag välkomnar LO:s samordning i avtalsrörelsen

Samordning och tydlighet skapar ordning och reda. Det var en gång grundbulten när Industriavtalet skapades år 1997. Ordning och reda är till nytta för alla på den svenska arbetsmarknaden. Det är därför glädjande att LO under tisdagen meddelade att samtliga LO-förbund avser att samordna sig i de kommande avtalsförhandlingarna – även om man ännu inte velat presentera några siffror eller procentsatser i sitt utspel.

Stort intresse för digitalt ekonomiseminarium

Över trehundra personer ville lyssna när IKEM, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsföretagen och Teknikföretagen bjöd in till webbinarium tillsammans med Rud Pedersen Public Affairs. Det digitala ekonomiseminariet kretsade kring avtalsrörelsens förutsättningar, i skuggan av coronakrisen. ― Det är en stor ekonomisk chock för världsekonomin. Det är lite som i depressionen, kris och teknikskiften samtidigt, sa tidigare finansminister Anders Borg.

Feeder: Allt du velat veta om avtalsrörelsen men aldrig vågat fråga

I vår ska nya kollektivavtal tecknas. Arbetsvillkor och löner för 2,8 miljoner löntagare ska förhandlas. Avtalsrörelsen är redan igång och den 20 december överlämnar facken och arbetsgivarna sina formella krav. Vår podcast Feeder bjöd in Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk och Vivels vd Stefan Fritzdorf för att höra hur avtalsrörelsen går till, vad som står på spel och vilka förväntningar och farhågor företagen har.