fbpx
Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

”Problemet är att alla som bor i våra städer då kommer att svälta ihjäl”

Inför EU-valet den 26 maj har vår podcast Feeder träffat partiernas toppkandidater. Turen har kommit till Centerpartiets Fredrick Federley som inte håller igen när han ger sin syn på romantiseringen av småskaligt jordbruk, det egna partiets valslogan, (o)nyttan av EU-delegationer, nationella regler, Trump-ängslighet, snusförbud och mycket mer. Fredrick kommer även att medverka i EU-debatten på Matdagen den 9 maj.

Livsmedelsforskaren: ”Matångesten många känner är livsmedelsindustrins fel”

Andreas Håkansson är livsmedelsforskaren mot strömmen. Där andra slentrianmässigt kritiserar livsmedelsindustrin förklarar Andreas sakligt och faktabaserat fördelarna med storskalig livsmedelsproduktion. Han är aktuell med boken "Mat, myter och maskiner" och på Matdagen den 9 maj kommer han att medverka i panelsamtalet "Fritt från matångest". Läs vår intervju med Andreas och få ett smakprov av hans nya bok!

Företag och forskare förenar krafter för att få fler att äta fullkorn

Mer fullkorn är bra för folkhälsan, det är forskningen helt enig om. Den 19 december startade ett Vinnova-finansierat samarbetsprojekt i syfte att öka konsumtionen av fullkorn i till exempel bröd, pasta och flingor. Initiativet kommer från forskare från Chalmers tekniska högskola och ytterligare tio aktörer från livsmedelsindustrin, konsumentföreningar, offentliga aktörer och ideella föreningar är med från start. Nu letar man fler samarbetspartners.