fbpx
Hoppa till innehåll

God tillväxt i tredje kvartalet, men det grova våldet oroar

För den svenska livsmedelsindustrin präglades Q3 2019 av god tillväxt på hemmamarknaden, ökande export och stigande råvarukostnader. Samtidigt oroas och påverkas företagen av det allt grövre våldet i samhället. 39% av Livsmedelsföretagens medlemmar uppger att deras anställda känner en ökad otrygghet på väg till och från jobbet och 42% har förändrat sina säkerhetsåtgärder eller tror att det kan bli aktuellt inom kort.

”Problemet är att alla som bor i våra städer då kommer att svälta ihjäl”

Inför EU-valet den 26 maj har vår podcast Feeder träffat partiernas toppkandidater. Turen har kommit till Centerpartiets Fredrick Federley som inte håller igen när han ger sin syn på romantiseringen av småskaligt jordbruk, det egna partiets valslogan, (o)nyttan av EU-delegationer, nationella regler, Trump-ängslighet, snusförbud och mycket mer. Fredrick kommer även att medverka i EU-debatten på Matdagen den 9 maj.

Livsmedelsforskaren: ”Matångesten många känner är livsmedelsindustrins fel”

Andreas Håkansson är livsmedelsforskaren mot strömmen. Där andra slentrianmässigt kritiserar livsmedelsindustrin förklarar Andreas sakligt och faktabaserat fördelarna med storskalig livsmedelsproduktion. Han är aktuell med boken "Mat, myter och maskiner" och på Matdagen den 9 maj kommer han att medverka i panelsamtalet "Fritt från matångest". Läs vår intervju med Andreas och få ett smakprov av hans nya bok!

Feeder möter EU-kandidaterna: Jytte Guteland (S)

Den 26 maj är det val till EU-parlamentet. Vår podcast Feeder har träffat partiernas toppkandidater för att ta reda på deras syn på EU, vilka frågor de ska driva i Bryssel och vad de vill göra för livsmedelsindustrin. Turen har kommit till socialdemokraten Jytte Guteland, parlamentsledamot sedan 2014 och ensam svensk i Utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet. Jytte kommer även att delta i EU-debatten på Matdagen den 9 maj.