Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Inbjudan: Minska socker i din produkt – Varför, vad och hur?

Att konsumtionen av socker behöver sänkas känner de flesta till, men vad ska man egentligen tänka på när man minskar sockerinnehållet i ett livsmedel, vilken funktion har socker, vad kan man ersätta det med och hur ser regelverket ut?

ReduSalt påbörjar tredje projektsteg

Tillsammans med 15 aktörer från livsmedelssektorn har industriforskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) beviljats fortsatt Vinnova-finansiering av projektet ReduSalt. Projektet, som syftar till att sänka salthalten i svenska livsmedel, startar därför nu sitt tredje steg. Ett steg som kommer att fokusera på informationsspridning. Vi ställde några snabba frågor till Tim Nielsen, forskare vid RISE och projektledare för ReduSalt.

Livsmedelsbranschen fortsätter satsa stort på mindre salt i maten

Tillsammans med 15 andra aktörer från livsmedelssektorn har industriforskningsinstitutet RISE beviljats fortsatt Vinnova-finansiering av projektet ReduSalt. Projektets syfte är att sänka salthalten i svenska livsmedel med hjälp av nya metoder utan att försämra smak, kvalitet och säkerhet.
Plast

Företagsenkät: Hur kan vi öka återvinningen av plastavfall?

I dag uppkommer omkring 1,6 miljoner ton plastavfall i Sverige varje år. Mindre än tio procent materialåtervinns. Forskningsinstitutet RISE driver ett projekt med syftet att öka återvinningen av plastavfall, och nu efterlyser de mer information från industrin via en enkät som stänger den 20 december.

Företagsenkät: Hur påverkas livsmedelsföretag av vattenavbrott?

Vad händer om ett livsmedelsföretag drabbas av vattenavbrott? Det är en av frågorna som forskningsinstitutet RISE och Statens väg- och transportforskningsinstitut ska besvara i en ny studie som syftar till att stärka Sveriges infrastruktur. Nu efterlyser man mer information från företagen via en enkät som är öppen t o m 19 december.

Food Venture Sweden: 14-15 maj 2019 i Göteborg

På Food Venture Sweden kommer 30 av de mest innovativa och spännande svenska startup-företagen inom livsmedelsindustrin presentera sig för investerare och affärsänglar. Om du själv driver en startup och vill delta så är sista anmälningsdag den 11 februari.