fbpx
Hoppa till innehåll

Dieter, beteende och hälsoinfluencers i pandemins tid

Svenskarna syn på mat och hälsa är i ständig förändring och svår att överblicka. Vilka dieter är hetast och vilka är på väg att blåsa förbi? Vem är egentligen trovärdigast i mat och hälsofrågor? Och hur har svenskarnas matvanor påverkats av coronakrisens ökade hemmasittande? För att ta reda på detta och mycket mer har branschorganisationen Livsmedelsföretagen låtit analysföretaget Demoskop göra en undersökning bland allmänheten på temat Mat och hälsa, vilken presenterades på en digital pressträff den 4 december 2020.

Journalistseminarium: Varför är det så svårt att veta vad jag ska äta?

Om du är journalist/skribent och skriver om mat och hälsa är du varmt välkommen till ett faktaspäckat frukostmöte den 20 november. Etnologen Malin Haawind kommer att prata om svenskarnas unika förhållningssätt till mat, professor Rikard Landberg presenterar de senaste rönen inom individanpassad kost och Elisabet Rytter, doktor i nutrition, förklarar hur man vetenskapligt ska värdera nya kost- och hälsostudier.