Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Hitta ny personal på Matjobb 2022!

Söker du personal till företaget? Den 26 januari är det dags för Matjobb 2022 - Sveriges första digitala rekryteringsmässa för företag inom gröna näringar och livsmedelsproduktion. Arrangör är Arbetsförmedlingen i samarbete med projektet Mer mat - Fler jobb.

Kompetens för konkurrenskraft – en möjlighet att utbilda er personal

Nu kan företag som är medlemmar i Livsmedelsföretagen och har drabbats negativt av covid-19 ansöka om kostnadsfria kompetensutvecklingsinsatser inom ramen för Trygghetsfonden TSL:s projekt ”Kompetens för konkurrenskraft - för individer och företag.” Den 15 juni arrangerar TSL ett webbinarium för dig som vill veta mer.

Digital rekryteringsmässa: Livsmedelsmässan 2021

I början av 2021 planerar Arbetsförmedlingen en digitalrekryteringsmässa för jobb inom Svensk livsmedelsindustri. Låter det som något för dig eller ditt företag? Anmäl ditt intresse idag!

Mer mat – fler jobb lanserar Matjobb.se

Projektet Mer mat – fler jobb ska bidra till en starkare livsmedelsproduktion i Sverige. Som ett led i detta erbjuds företag inom livsmedelskedjan utbildning och rådgivning inom bland annat rekrytering, företagsanalys och kompetensutveckling. Nu lanserar projektet hemsidan Matjobb.se.

Behöver du personal just nu? Då kan Arbetsförmedlingen hjälpa till!

Stängda gränser till följd av corona gör det tufft för många företag som är beroende av utländska säsongsmedarbetare. I de branscher som drabbas finns företagen inom både primärproduktion och livsmedelsförädling. Arbetsförmedlingen, en av samarbetsparterna i Mer mat - fler jobb, är redo att matcha arbetssökande mot företagens rekryteringsbehov, inte minst inom kött- och charknäringen.

Studenter får arbeta utan att få minskat studiemedel

Regeringen och samarbetspartierna har enats om ett tredje krispaket. Tillfälligt förstärkt arbetslöshetsförsäkring, mer aktiv arbetsmarknadspolitik, fler universitetsplatser samt slopat fribelopp för studenter. För de företag som har brist på personal är detta alltså en möjlighet att rekrytera redan nu.