Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Ledarskapsutveckling – lär dig mer om OSA

Den 5 oktober kl. 9.00 – 10.30 välkomnar vi våra medlemsföretag till en utbildning om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Seminariet är digitalt och riktar sig främst till chefer och arbetsledare.

Arbetsmiljö: LIA-utskottsmöte 20/9

Den 20 september arrangerar vi ett digitalt möte om LIA (Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö). På mötet har du som medlemsföretag möjlighet att diskutera förslag på hur LIA kan förbättras samt ställa frågor och få praktisk information.

Unilever sätter knorr på maten helt utan salt

Salt är en riskfaktor för ohälsa och Unilever arbetar sedan många år med att sänka salthalten i sina produkter. Företaget hade redan buljonger med låg salthalt och efter ett intensivt utvecklingsarbete kunde man nyligen lansera Knorr Zero Salt, en buljong helt utan salt.

Nestlé tar globalt grepp för bättre barnhälsa

Att se till att barnen får i sig näringsrik mat och rör på sig tillräckligt kan vara en rejäl utmaning. För att underlätta för föräldrar har Nestlé skapat det globala programmet Nestlé for Healthier Kids.

Uppdaterad riskvärderingsguide för allergener

Allergener som mjölk, ägg och jordnöt kan förorena livsmedel och utgöra en risk för allergiker. I Livsmedelsverkets guide för riskvärdering av allergener får du som företagare hjälp att beräkna vilka risker denna förorening medför.

Enkät: Hur väl känner du till lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder?

Lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder (även kallad UTP-lagen) har funnits i snart ett år. Men vad innebär den för dig som leverantör? Konkurrensverket genomför nu en enkät för att säkerställa att alla aktörer i livsmedelskedjan vet vilka möjligheter och skyldigheter lagen medför. Enkäten är öppen till den 5 september.

Nya LAS- och omställningsregler – digital arbetsgivarträff 1/9

Den 1 oktober börjar de nya reglerna om anställningsskydd, trygghet och omställning på den svenska arbetsmarknaden tillämpas i praktiken. Den 1 september kl 10-12 informerar vår förhandlingschef Henrik van Rijswijk och hans kollegor om de nya reglerna. Anmäl dig idag!

Chefekonom om Anderssons matutspel: ”Djup okunskap”

Statsminister Magdalena Andersson (S) oroar sig för att matleverantörer passar på att höja priserna. Men uttalandet möter nu hård kritik. ”Det tyder på en djup okunskap om hur marknaden fungerar”, säger Carl Eckerdal, chefekonom Livsmedelsföretagen, till P1 Morgon.

Rytter reflekterar: Oprocessade klassificeringssystem

Att använda ett trubbigt begrepp som ”ultraprocessat” riskerar att vilseleda och helt i onödan oroa konsumenterna. Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig på Livsmedelsföretagen, efterlyser mer vetenskaplig stringens och mindre godtycklighet när det gäller hur vi pratar om den komplexa kopplingen mellan mat och hälsa.

Anmäl dig till våra utskickslistor + digitalt seminarium 16/9

Jobbar du på ett medlemsföretag och vill ta del av riktad information från våra näringspolitiska experter? Då ska du skriva upp dig på våra utskickslistor. Den 16 september anordnar vi ett digitalt seminarium om utskicken och vilken sorts information du som medlem kan få från oss.