Utlysning: I magen och inte i soptunnan 13 april 2023 Jobbar du med livsmedel och har idéer om hur matsvinnet kan minska? Ta då chansen och sök finansiering i Formas utlysning ”I magen och inte i soptunnan” senast den 23 maj.
Gilla Jobbet 2023 – välkommen till arbetslivets mötesplats! 12 april 2023 Den 26 oktober är det dags för en ny spännande mötesdag med Gilla Jobbet. Välkommen till Stockholm Waterfront Congress Centre, eller delta digitalt. Anmälan har öppnat nu.
Information om krigsorganisering och krigsplacering för privata företag 12 april 2023 Svenskt Näringsliv sammanfattar vad krigsorganisering och krigsplacering innebär för privata företag.
Förhandlingschefen informerar: Så hittar du information om de nya kollektivavtalen 12 april 2023 De nya kollektivavtalen är på plats och i kraft. Vår förhandlingschef Henrik van Rijswijk informerar här om hur man som medlemsföretag kan ta del av kunskapen om de nya avtalen samt hur informationen förmedlas från Livsmedelsföretagen.
Nya kollektivavtal för svensk livsmedelsproduktion klara 31 mars 2023 Fredag den 31 mars blev industrins avtalsparter överens om nya kollektivavtal att gälla från och med den 1 april. De nya branschavtalen löper över två år och har ett totalt avtalsvärde på 7,4 procent. Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk är nöjd med att avtalen är på plats men konstaterar också att avtalsvärdet är högt givet det svåra läget för många livsmedelsproducenter.
Inspirerande drivkraft för arbetsmiljön? Nominera till Arbetsmiljöstipendium 27 mars 2023 Har du en chef eller ett skyddsombud som inspirerat och aktivt arbetat för att utveckla och förbättra er arbetsmiljö? Nu är det dags att nominera till Prevents Arbetsmiljöstipendium för 2023.
”Var tror finansministern att producenterna ska göra av sina ökade kostnader?” 27 mars 2023 Finansminister Elisabeth Svantesson har flera gånger uppmanat dagligvaruhandeln att ”pressa leverantörerna” för att på så sätt få ner matpriserna. Hennes uttalanden har fått Livsmedelsföretagen, som företräder 800 svenska livsmedelsproducenter, att reagera och publicera helsidesannonser i Aftonbladet, Expressen, DI och DN.
Livsmedelsföretagen accepterar OpO:s första hemställan till nytt industriavtal 24 mars 2023 Livsmedelsföretagen accepterar den första hemställan till normerande avtal för svensk industri som de Opartiska Ordförandena (OpO) överlämnade i torsdags. Enligt Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk är avtalet dyrare än vad företagen klarar av men fördelarna med ett flerårigt avtal och Märke överväger.
Kommande enkät kring livsmedelsavfall och andra restprodukter i livsmedelsindustrin 22 mars 2023 För bättre statistik om matsvinn i livsmedelsindustrin kommer Naturvårdsverket att genomföra en enkätundersökning. Enkäten skickas ut den 31 mars till 500 arbetsställen och sker i samband med undersökningen av hanterat och behandlat avfall. Så håll utkik om ditt företag är ett av det utvalda!
Debatt: Populistiskt myggsilande stärker inte Sveriges försörjningsförmåga 22 mars 2023 Istället för att genomföra åtgärder som kan göra det billigare att producera mat i Sverige jagar politikerna syndabockar och sprider vilseledande information. Det är djupt oansvarigt i en tid när frågan om matpriserna väcker så starka känslor, skriver Björn Hellman och Carl Eckerdal på DI Debatt.
Webbinarium om mat och dricksvatten vid kris och krig 15 mars 2023 Vad krävs för en stark livsmedelsförsörjning i kris och värsta fall krig? Vad kan du som livsmedelsföretagare göra och vad gör myndigheterna? Den 5 maj bjuder Livsmedelsverket in till ett webbinarium om krisberedskap och civilt försvar.
Livsmedelsföretagen accepterar de opartiska ordförandenas första avtalsskiss 11 mars 2023 Avtalsskissen innehåller bland annat en intention att den nya normerande avtalsperioden skall vara tre år, fördelat på tre lönerevisioner. Samtliga fackliga motparter sa nej till avtalsskissen och avtalsförhandlingarna kommer därför att fortsätta.