fbpx
Hoppa till innehåll

Stort behov av ökade statliga satsningar på livsmedelsrelaterad forskning och innovation

Staten satsar alldeles för lite på forskning och innovation inom livsmedelsområdet. Därmed riskerar Sverige att tappa sin position som en världsledare inom hållbar livsmedelsproduktion och att missa målen i bland annat Parisavtalet och EU:s färdplan för klimatet. I sitt inspel till regeringens forsknings- och innovationspolitiska proposition 2024 efterlyser Livsmedelsföretagen en kraftfull statlig satsning inom livsmedelsområdet.

Magdalena Andersson (S) på besök hos Santa Maria: ”Mer svenskt på tallriken”

Fredagen den 13 oktober besökte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Aylin Nouri, ordförande för (S) i Göteborgsområdet, Pauligs produktionsanläggning i Mölndal, där man bland annat tillverkar produkter under varumärket Santa Maria. Besöket, som var ett initiativ av bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen, fokuserade på förutsättningarna för livsmedelsproduktion i Sverige och hur exporten av livsmedel kan öka.

Muharrem Demirok (C) besökte Sevan Hummus Factory: ”Livsmedelsindustrin är ryggraden i Sveriges livsmedelsberedskap”

Fredagen den 22 september besökte Centerpartiets partiledare, Muharrem Demirok, Sevan Hummus Factory i Rosersberg norr om Stockholm. I fokus för besöket var livsmedelsindustrins roll för sysselsättning, integration och krisberedskap. Man diskuterade även de extrema kostnadsökningar som svenska livsmedelsproducenter drabbats av och hur politiken kan göra det enklare och billigare att producera livsmedel i Sverige.