Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Polarbröds återuppbyggda fabrik högtidligen invigd

Tisdagen den 10 maj 2022 återinvigdes Polarbröds fabrik i Älvsbyn av Kronprinsessan Victoria vid en högtidlig ceremoni – 625 dagar efter den förödande branden som totalförstörde anläggningen.

Minska utsläppen med stöd från Klimatklivet – så tar du del av pengarna

Klimatklivet är ett investeringsstöd för åtgärder som leder till en utsläppsminskning av växthusgaser. Nuvarande ansökningsperiod tar slut 18 maj men det kommer fler chanser under året. Vi hörde av oss till Audrée Paquette på Naturvårdverket för att få veta mer om vad man kan få stöd för och hur man ansöker.

Sofie Eliasson Morsink vald till ny ordförande i Livsmedelsföretagen

Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners Sverige, valdes idag till ny styrelseordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Sofie efterträder Lars Appelqvist, vd för HKScan Sverige, som efter sex år som ordförande blir ordinarie ledamot. Anders Fredriksson, vd Löfbergs, valdes till vice ordförande.

Webbinarium: Möjlighet för cross-border-försäljning av livsmedel till Kina

Den 12 maj arrangerar Livsmedelsföretagen och Business Sweden ett kostnadsfritt webbinarium om möjligheten att använda online-kanaler för att sälja direkt till slutkunder i Kina. På webbinariet presenteras trender och det lokala ekosystemet, men även hur ett svenskt företag kan använda den nyligen lanserade Try Swedish!-butiken på Alibabas Tmall Global-plattform som en konkret väg till marknaden.

Kommande gränsvärden för PFAS i animaliska livsmedel

Det finns ett förslag från EU-kommissionen att införa gränsvärden för PFAS i animaliska livsmedel. Livsmedelsföretagen har getts möjlighet att senast 20 maj lämna synpunkter på förslaget till Livsmedelsverket. Vi tar gärna emot synpunkter från medlemsföretagen som vi kan ta vidare till Livsmedelsverket.

Frågor och svar om märkning – kriget i Ukraina

Livsmedelsverket har förklarat att livsmedelsföretag, när det på grund av kriget i Ukraina inte går att få tag på vissa varor, ska kunna byta ut ingredienser i produkter utan att märka om förtryckta förpackningar. Nu har de samlat vanliga frågor och svar som förtydligar vad som gäller för dig som företagare.

Ny arbetsmiljöutbildning för livsmedelsbranschen

Hala golv, kyla, värme och repetitiva arbetsuppgifter är vanliga risker i livsmedelsbranschens arbetsmiljö. Nu lanseras en ny utbildning och bok om arbetsmiljö speciellt riktad till branschen. Fokus är samverkan och branschens särskilda förutsättningar för att jobba förebyggande och främjande med arbetsmiljö.

Vem tycker du ska vinna Livsmedelspriset 2022?

För 58:e gången ska det prestigefyllda Livsmedelspriset delas ut och nomineringsperioden pågår till den 24 april. 2021 års vinnare blev Gårdsfisk som fick priset för sin miljövänliga metod att odla fisk. Vem tycker du förtjänar årets pris?

Inbjudan: LIA utskottsmöte tisdag den 24 maj 2022

Vi bjuder in till ett möte om LIA (Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö) och vi möts även denna gång via Teams. På mötet har du som medlemsföretag möjlighet att diskutera förslag på hur LIA kan förbättras samt ställa frågor och få praktisk information. Anmäl dig senast den 20 maj.