Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Nya kurser – Värt att veta om plast – del 1 och del 2

Jobbar du med livsmedel och vill lära dig allt om plast? Då kan du i höst gå den kostnadsfria kursen "Värt att veta om plast" som arrangeras av Polymercentrum och IKEM. Kursen sker digitalt, ges under flera tillfällen och finns även som fortsättningskurs.

Kompetens för konkurrenskraft – en möjlighet att utbilda er personal

Nu kan företag som är medlemmar i Livsmedelsföretagen och har drabbats negativt av covid-19 ansöka om kostnadsfria kompetensutvecklingsinsatser inom ramen för Trygghetsfonden TSL:s projekt ”Kompetens för konkurrenskraft - för individer och företag.” Den 15 juni arrangerar TSL ett webbinarium för dig som vill veta mer.

Utökat kursutbud i arbetsgivarfrågor

Under våren utökar Livsmedelsföretagen kursutbudet för medlemsföretagen i arbetsgivarfrågor. Två nya utbildningar kommer att erbjudas; dels en helt ny kollektivavtalskurs och dels en bred arbetsrättsutbildning på engelska. Och glöm inte anmäla dig till vårens arbetsgivarträffar i slutet av april!

Prevent lanserar webbutbildning för chefer

Är du chef eller arbetsledare med personalansvar? Nu har organisationen Prevent tagit fram en digital utbildning för dig som vill förbättra dina kunskaper om hur man arbetar praktiskt med arbetsmiljö.

Inbjudan: Utbildning i kontinuitetshantering

För att öka samhällets förmåga att säkerställa livsmedelsförsörjningen inbjuder MSB till en distansutbildning i kontinuitetshantering. Antalet platser är begränsat till 20 personer och inbjudan går till hela kedjan.

Nytt stöd för arbetsmiljöutbildningar

Svenskt Näringsliv, LO och PTK satsar 75 miljoner kronor på stöd till arbetsmiljöutbildning under en 3-årsperiod. Särskilt prioriterade är utbildningsinsatser där chefer och arbetsmiljö-/skyddsombud deltar tillsammans.

Kurskostnad för utbildning av fackliga representanter i bolagsstyrelse ska inte betalas av arbetsgivaren

Livsmedelsföretagen har på senare tid fått en hel del frågor från företag om utbildningskostnader för fackliga förtroendemän i bolagets styrelse. Tyvärr förefaller Livsmedelsarbetareförbundet i många fall begära att arbetsgivaren ska betala dessa utbildningar. Detta är felaktigt. Alla fackliga kurser och utbildningar (med undantag för vissa arbetsmiljökurser) betalas alltid av fackföreningen. Däremot kan den anställde i vissa fall ha rätt till lön under deltagandet i kursen.

Livs ändrar sig och accepterar inte utbildning under korttidspermittering

Livsmedelsföretagen tvingas tyvärr konstatera att vår motpart Livsmedelsarbetareförbundet (Livs) efter flera olika besked nu nekar till att träffa lokala överenskommelser om utbildning/kompetensutveckling för medarbetare under korttidspermittering. Vår förhandlingschef Henrik van Rijswijk reder ut de snåriga turerna.

Nu är anmälan öppen till Gilla Jobbet 2020

Du som arbetar med arbetsmiljöfrågor kan fylla på och fördjupa dina kunskaper på vårens Gilla Jobbet-konferenser, som hålls på sex olika orter med start den 10 mars. Bli inspirerad av forskare, utbildare och specialister inom arbetsmiljö, arbetsmiljöverksamma på en arbetsplats och en ståuppkomiker. Intresset är stort så anmäl dig redan idag!