Vi tar initiativ för hållbar palmolja 6 mars 2014 Livsmedelsföretagens styrelse har beslutat om ett gemensamt åtagande som innebär att den palmolja som används i svenskproducerade livsmedel ska vara certifierad senast under 2015.
Findus är Årets Smakutvecklare 2014 3 mars 2014 Findus har utsetts till Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2014. Findus VD Jari Latvanen tog emot priset på White Guide Galan på måndagen. Prisutdelare var Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven.
Svenskarna köper dyrare mat 17 februari 2014 Konsumtionen av mat och dryck i Sverige har förändrats dramatiskt. De dyrare premiumprodukterna har fått ett rejält uppsving, medan försäljningen av lågprisprodukter ligger stilla. Den totala försäljningen av livsmedel är samtidigt den starkaste på över tre år.
Marie Söderqvist replikerar i köttdebatten 13 februari 2014 Vi skulle mer än välkomna fler konsumenter med köttkvalitet och smak för ögonen, istället för kvantitet och lågt pris. Det skulle gynna produkt-, kvalitets- och smakutveckling inom företagen, det skulle ge en skjuts åt kött från svenska gårdar och det skulle öppna större möjligheter för ekologiska produkter. Det skriver Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist i en replik på SvD Brännpunkt.
Marie Söderqvist: Från hälsosamt intresse till osund mani 10 februari 2014 Läs Marie Söderqvists senaste krönika i Corren.
Livsmedelsföretagen sågar momsförslag 5 februari 2014 Livmedelsföretagens VD Marie Söderqvist på DN-debatt om förslaget att momsbefria "hälsosamma" livsmedel.
Sockerlarm värt att ta på allvar? 4 februari 2014 I den tunga vetenskapliga genomgång som gjordes inför framtagandet av de nordiska näringsrekommendationerna 2012 fann man inte bevis för att högt intag av tillsatt socker är kopplat till ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar. Nu har det kommit en amerikanska studie, som spridit sig som en löpeld i svenska medier, som anses visa att ett högt intag av tillsatt socker, …
Nytt smakpris ska lyfta svensk mat 30 januari 2014 Livsmedelsföretagen och White Guide instiftar ett nytt gemensamt pris – Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen – för att uppmärksamma och premiera nya smaker och livsmedel med hög gastronomisk nivå. Den 17 februari avslöjas vilka sex livsmedelsföretag som gått vidare till årets finalomgång. Vinnaren presenteras och prisas på White Guide Gala i Stockholm den 3 mars.
Inga skenande svenska matpriser 29 januari 2014 Dagens Nyheter m fl rapporterar att livsmedelspriserna i Sverige ökade 2,2 procent under 2013 och ställer det mot FN:s rapporterade prisminskningar globalt på livsmedel (-1,6 procent) under samma period. Det är därmed lätt att tro att Sverige sticker ut som ett av fåtal länder i världen med stigande livsmedelspriser. Och vad kan det bero på? Har …
Missa inte! Tvärlivsseminarium 24 november: Livsmedelsforskning och innovation 11 januari 2014 Boka in den 24 november redan nu in din almanacka. TvärLivs seminarium – en spännande mötesplats för näringsliv och akademi! Kom och ta del av kärnfulla presentationer av projektresultat från TvärLivs. Kom och upplev nya sätt att kommunicera forskningsresultat. Kom och diskutera forskning och innovation över lunchbordet. Kom och möt och inspireras av unga forskare …
Staten bör ta över livsmedelskontrollen 24 december 2013 Ansvaret för livsmedelskontrollerna ligger i dag på kommunerna men också på länsstyrelserna och staten. Inga jämförbara länder har så komplicerade system, skriver Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist och Sveriges Konsumenters generalsekreterare Jan Bertoft på SvD Brännpunkt.
Julskinkshaveri på TV4 17 december 2013 Julen närmar sig och med den även mediernas intresse för julmaten. TV4 gav i måndagens nyhetssändningar märkligt nog utrymme åt två separata inslag om julskinkan, svenskarnas överlägsna favorit på julbordet.