fbpx
Hoppa till innehåll

Slakteri, charkuteri & arbetsmiljö

En sund och säker arbetsmiljö ger möjlighet till engagemang, arbetsglädje och personlig utveckling samtidigt som det är bra för produktiviteten. Här har vi samlat information och länkar kring arbetsmiljöfrågor för dig med slakteri- och charkuteriverksamhet.

Undersöka arbetsmiljörisker – finns det checklistor?

För att förebygga arbetsmiljörisker behöver du som arbetsgivare undersöka vilka risker som kan finnas i din verksamhet. Det finns olika checklistor och verktyg ifrån Prevent att ta hjälp av.

Stödmaterial för utbildning och introduktion

När man utbildar och introducerar nya på en arbetsplats innebär det ofta att material behöver anpassas utefter olika språk. Ta stöd av en bilderbok som visar vanliga arbetssituationer och hur man kan förebygga risker, som finns hos Prevent.

Länkar till information och stödverktyg

Kontaktperson

Heléne Eklöf

Arbetsmiljöexpert

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.