fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Arbetsmiljö i praktiken

Enligt svensk arbetsmiljölagstiftning har arbetsgivaren ansvaret för arbetsmiljöarbetet, d.v.s. ansvaret för att chefer, skyddsombud och medarbetare har kunskaper om samt arbetar efter de regler som gäller för verksamheten och dess olika arbetsmiljöområden. Medarbetarens ansvar är att medverka i arbetsmiljöarbetet.

I denna kurs går vi igenom kraven i företagets arbetsmiljöarbete. Vidare behandlar kursen hur konkurrensfördelar kan skapas genom ett medvetet och strukturerat arbete med arbetsmiljön på företaget.

Innehåll

I kursen går vi övergripande igenom arbetsmiljölagstiftningen och Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Fokus i denna kurs ligger på vad det systematiska arbetsmiljöarbetet innebär i praktiken. Vidare fokuseras på föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö där begreppet ”hållbar organisationsutveckling” kommer att diskuteras: Vad skapar engagemang i arbetet med att ständigt förbättra sin verksamhet, inklusive systematiskt arbetsmiljöarbete i praktiken? Vilka ”resurser” finns tillgängliga i företaget?

Under kursen kommer föreläsningar varvas med frågor, diskussioner och grupparbeten.

Syfte

Syftet med kursen är att, genom en helhetssyn på arbetsmiljöarbetet i företaget, tydliggöra chefsansvaret men också peka på hur konkurrensfördelar kan skapas genom samverkan i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Kursdeltagare

Kursen vänder sig till chefer på alla nivåer, arbetsledare och arbetsgivarföreträdare som har visst personalansvar eller annars arbetar med arbetsmiljöfrågor inom företaget. Denna kurs vänder sig även till skyddsombud.

Kursen anordnas och leds av Livsmedelsföretagen.

Tid och plats

Du hittar alla aktuella kurser i vår kalender.

Kurskostnad

Pris för medlem: 2 900 kr exkl. moms.

Magnus Hultman Ansvarig medlemsservice 072-501 53 7808-762 65 75

Magnus är ansvarig för medlemsservice och arbetar på Livsmedelsföretagen sedan oktober 2018. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap eller kanske behöver avboka dig från någon av våra utbildningar. Magnus har tidigare arbetat inom servicenäringen i en rad olika befattningar och kommer senast från rollen som receptionsansvarig på Scandic Västerås.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy